Atuty czekolad Cavalier i Stewii Natusweet
Najważniejsze atuty belgijskich czekolad Cavalier słodzonych stewią,
bez dodatku cukru to:
• doskonały smak i jakość belgijskiej czekolady
• pierwsza nagroda przyznana przez 80 dziennikarzy z całego świata
na Międzynarodowych Targach Słodyczy w Kolonii w 2012 roku oraz wiele
innych nagród za smak i innowacyjność
• brak cukru oraz sztucznych słodzików, źródłem słodyczy jest
stewia – roślina pochodząca z Ameryki Południowej
• bogactwo błonnika i antyoksydantów, źródło magnezu, cynku,
żelaza i witamin z grupy B
• nie przyczyniają się do rozwoju próchnicy
• mogą je jeść osoby chore na cukrzycę
• obniżona kaloryczność (nawet 200 kalorii mniej od tradycyjnych
produktów)
• certyfikat Fair Trade
Najważniejsze atuty Stewii Natusweet to:
• najlepsza naturalna alternatywa dla sztucznych słodzików oraz
naturalnych, ale wysokokalorycznych produktów – m.in. cukru,
fruktozy, miodu, ksylitolu produkt pochodzenia naturalnego
• doskonały smak, bez posmaku
• łatwe dozowanie analogiczne do cukru
• odpowiednie dla diabetyków, nie zawierają meltodekstryny
• zero kalorii
• nie przyczyniają się do rozwoju próchnicy i otyłości